- Tämä tapahtuma on mennyt.
Tuota valkuaista -hankkeen valkuaisseminaarit Seinäjoki ja Jyväskylä
13.12.2017 - 14.12.2017
Tuota valkuaista eli TUOVA-hanke järjestää joulukuussa kolme valkuaisseminaaria:
ke 13.12. klo 10-15, Seinäjoki, Elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60220 SEINÄJOKI
ke 13.12. klo 18-21, Seinäjoki, Ravintola Alma, Ruukintie 4, 60100 SEINÄJOKI
to 14.12. klo 10-15, Jyväskylä, Ravintola Lutakon Leidi, Schaumanin puistotie 2 A, 40100 JYVÄSKYLÄ
Hinta: päivätilaisuudet 50 e, iltatilaisuus 20 e. Lisäksi tarjolla omakustanteinen lounas tai iltaruoka.
PÄIVÄOHJELMA, Seinäjoki ja Jyväskylä:
10:00 Tervetulosanat
10:10 Kokemuksia valkuaiskasvien viljelystä – Tuottajien kertomaa, Hannele Suvanto ja Merja Lähdesmäki, Ruralia-instituutti
10:30 Talouden näkökulma valkuaiskasvien viljelyyn, Jarkko Niemi, Luke
10:50 Proteiinia perunasta, Jussi Tuomisto, Petla
11:10 Härkäpavun viljely, viljelijä Samuel Jussila
11:40 Tuloksia TUOVAn koeruuduilta 2016-2017 , Luke
12:10 Lounas
13:15 -15:00 Työpajat
- Paja : Luomun satoon varmuutta valkuaiskasviseoksilla Erkki Vihonen, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Markku Niskanen, Luke
- Paja Viljelykiertoon öljykasveja ja hernettä? kasvinsuojelu ja viljelytekniikka, Noora Laitila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Merja Högnäsbacka, Luke
- Paja Valkuaiskasveilla potkua ruokintaan, Essi Tarsia, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Hannele Suvanto, Ruralia-instituutti , Kaisa Kuoppala Luke.
Pajassa käsitellään aihetta asiantuntijoiden ohjaamana ja keskustellaan myös paljon osallistujien kesken. Pajan aihetta lähestytään mahdollisimman käytännönläheisesti; mitä, miten, milloin, miksi…
ILTAOHJELMA, Seinäjoki:
18.00 Tervetuloa
18.10 Härkäpavun viljely, viljelijä Samuel Jussila
18.40 Härkäpapu elintarviketuotannossa, Åsa Alanko, Domretor
19.10 Talouden näkökulma valkuaiskasvien viljelyyn, Jarkko Niemi, Luke
20:00 Ruoka.
Ilmoittaudu 5.12. mennessä: koulutus.ep@proagria.fi tai ProAgrian Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterissa:
Tuota valkuaista -hankkeen tavoitteena on kehittää valkuaiskasvimarkkinoita, proteiinipitoisten sivutuotevirtojen käyttötapoja ja käytännön viljelyn edellytyksiä valkuais- ja typpiomavaraisuutta parantaviksi. Petlan osuus hankkeessa käsittelee perunateollisuuden sivuvirroista saatavan proteiinin hyötykäyttöä. Hanke on saanut rahoitusta Manner-Suomen maaseuturahastosta.